'Snak om det' og Karen Glistrup

SNAK OM DET er et univers til inspiration for flere gode samtaler med børn om den virkelighed, vi er sammen om.

SNAK OM DET er for forældre og pårørende familier, som i kortere eller længere tid er ramt af psykisk sygdom eller andre vanskelige livsomstændigheder. 

SNAK OM DET er også til inspiration for dig, som møder forældre og børn i dit professionelle virke. 
Du er måske pædagog, socialrådgiver, lærer, SOSU-assistent, sygeplejerske, læge, ergo- eller fysioterapeut, præst, psykolog eller psykoterapeut.
Uanset rolle eller profession, så har vi alle et ansvar overfor børn, som er i en vanskelig livssituation. 
Med større opmærksomhed og åbenhed kan enhver bidrage til større trivsel for børnene og deres familier.

SNAK OM DET... bygger på de værdier og den forståelse af barnets og familiens perspektiv, som jeg har beskrevet i bøgerne ’Hvad børn ikke ved... har de ondt af’ og ’Snak om det... med alle børn’.
Bøgerne er skabt i et nært samarbejde med illustrator Pia Olsen. 
Pia Olsens hjemmeside: www.piaolsen.com

Kort om mig

Jeg er født i 1958 og vokset op i en god og kærlig familie i et land med fred, frihed og frisk luft. Jeg har uddannet mig til socialrådgiver og siden som familie- par- og psykoterapeut.
Som socialrådgiver har jeg især rådgivet og støttet sårbare børnefamilier.
Siden slutningen af 90’erne har jeg i hhv. psykiatrien, i Aarhus Kommune, i et samarbejde med praktiserende læger og psykiatere, i en pårørenderådgivning og i egen praksis hjulpet forældre med at få brudt fortielserne og taget hul på snakken med deres børn om de følsomme og svære emner, som de har undgået.
Læs evt. mere på min hjemmeside: www.familiesamtaler.dk 

Snak om det og skub på en kulturrevolution

Sindets sårbarhed er et vilkår i ethvert menneskes tilværelse og enhver families liv. Alle vil komme i situationer, hvor vi bliver i tvivl, om vi skal fortælle børnene...? Lad dette svar være en ledetråd: ”Vi skal snakke med vores børn om den virkelighed, vi er sammen med dem om”

En grundlæggende ændring i vores adfærd overfor børn er nødvendig. Og den er på vej. For flere og flere mennesker erfarer, hvordan troværdighed og respektfuld åbenhed styrker kontakten mellem forældre og børn OG fremmer den mentale trivsel hos børnene.

Internationalt

’Snak om det... med alle børn’ er udkommet på flere sprog, og 500 eksemplarer af ’Talk about it... with every child’ er delt ud til psykiatriske patienter i Portland/Oregon. Sammen med det tyske Kösel Verlag glæder jeg mig over, at ’Was ist bloss mit Mama los?’ alene via omtale fra ’mund til mund’ har haft et jævnt stigende salg siden udgivelsen i 2015. Den 21. marts udkom en hollandsk udgave: ’Ik will Jullie Iets Vertellen’, og et japansk forlag er i seriøse overvejelser ...

 

’Hvad børn ikke ved... har de ondt af’ er indtil videre kun udkommet på det tyske forlag Beltz, som udgav bogen i 2017 med titlen ’Sag mir die Wahrheit’.

Få nyhedsbrev fra SNAK OM DET

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her » og modtag information om kurser, foredrag m.m.

 

KAREN GLISTRUP, 

SOCIALRÅDGIVER, FAMILIE- OG PSYKOTERAPEUT MPF,

FORFATTER OG SUPERVISOR

SKOVSTIEN 4, 8680 RY

 

WWW.FAMILIESAMTALER.DK