Temadage

Vi tilbyder temadage for alle faggrupper, som møder børn og forældre i deres arbejde, og som ønsker ny inspiration og mod til at bruge sig selv i kontakten med både børn og forældre.

 

Dagen kan skæddersyes efter jeres behov. Temaer der kan bringes i spil:

Samtaler med børn om det der er svært og følsomt | Hvordan taler vi med børn om Psykisk sygdom | Fakta om vejen til god kontakt og gode samtaler med forældre og børn | Hvordan finder vi modet til at bryde de kulturbårne fortielser? | Hvordan kan man tale med forældre om ’Børnenes trivsel’, uden at krænke og aktivere skyld? I Hvordan vi bruger os selv i samtalen med børn mm.

Målgruppen kan være pædagoger, lærer, medarbejdere på døgninstitutioner, familiebehandlere, familierådgivere, terapeuter, sundhedsplejersker, præster, behandlere i psykiatrien, socialpsykiatrien, alkoholbehandling osv.

 

Skriv til os på info@snak-om-det.dk eller ring på 42300020 | 23461958. Så tager vi en snak om, hvordan en temadag kan skræddersyes, til at dække lige netop jeres behov.

 

Se eksempel på en temadag nedenfor:

 

Temadag: Hvordan taler vi med børn og deres forældre om psykisk sygdom og misbrug

Psykisk lidelse og alkoholisme er en svær størrelse at forstå - særligt for børn. Men det er for mange af os voksne, et sårbart og tabuseret emne, hvor vi ofte føler os usikre på samtalen med de psykisk syge forældre og deres børn. Vi mangler de rette ord, og et sprog der kan italesætte og forklare noget så komplekst og sårbart. Vi vil så nødigt træde for nær eller gøre ondt værre. Derfor vælger vi ofte, i misforstået omsorg, at tie. Men det er det eneste, vi ikke må gøre.

 

Når vi fortier det der er svært og såbart, så svigter vi børnene. Vi efterlader dem med spørgsmål som: "Er det min skyld, at far hele tiden er ked af det, eller at mor bliver vred? De går alene med de store spørgsmål, den dårlige samvittighed, skammen og ensomheden og længes efter nogen at snakke med. 

Det er vores ansvar som voksne, at finde modet til at tale om det der er svært, ellers så fastholder vi tabuet i generationer og efterlader børn alene i deres smerte.

 

På temadagen tager Marie Noél fat på de helt centrale problemstillinger, mange står overfor, i mødet med familier og børn, som lever med psykiske lidelser eller alkoholmisbrug.

 

Læs mere om temadagen her »

 

 

 

 

 


 

 

Karen Glistrup har i de seneste 20 år afholdt et hav af foredrag, kurser og temadage. For nuværende og året ud er der desværre ikke plads til flere opgaver i kalenderen. Der skal også være plads til en 91 årig mor tre børnebørn + et par tvillinger på vej.

Marie Noél står derimod klar til at byde ind med supergode oplæg helt i tråd med Karens forståelse og tilgang. Og hun har flere muligheder i kalenderen :)

 

Dyk godt ned i Karens bøger, der også er på vej i det store udland, og kig nærmere på hendes helt nye online kursus "Hvad børn ikke ved har de ondt af". Kurset får de allerbedste tilbagemeldinger med kerneord som: Nærvær, ro, fordybelse, indsigt, fagligt stærkt funderet, gode øvelser.

 

Står I med et brændende ønske om at få lige netop Karen Glistrup ud og afholde en temadag eller et foredag, så lad os tage en snak om mulighederne. Kontakt os på info@snak-om-det.dk

 


 

Se eksempel på temadag for sundhedsplejen her »

Temadag arrangeret af Seminarer.dk

Se programmet her »

Læs feedback fra kursister her »

Temadag for plejeforældre: Snak om det ... med børn i plejefamilie

Se eksempel her »

Tværfaglig temadag

Se et eksempel her »