top of page
IMG_5759_edited.jpg

OM

Rikke har en stor passion for at tale med mennesker og støtte dem til at leve det liv, som de finder mest givende.

Rikke kender selv til betydningen af at have de gode samtaler fra sin opvækst. Hun er vokset op i en klassisk kernefamilie med mor, far og lillebror, hvor de var gode til at tale om tingene. Så da der blev slået hul på idyllen, havde hun et vigtig og godt ”go to”, der hjalp hende til at håndtere alle de store følelser, der meldte sig, da hendes mor blev meget syg, først med sclerose og senere leukæmi. Det var selvfølgelig ikke så sjovt, da hendes lillebror stillede spørgsmålet ”kan du dø af det mor?” Men hun havde jo selv tænkt det samme, så det var godt at få talt om det, selv om svaret var ja.

Rikke Ruby

Rikke er uddannet psykoterapeut MPF, samt Pæd.pd. og har brugt hele sit arbejdsliv på at tale med såvel børn, forældre og familier som de professionelle omkring dem, for at hjælpe dem med at skabe en bedre hverdag, med større trivsel og mere lethed. En væsentlig forudsætning for høj trivsel er, at der bliver talt om det - også om det der kan synes svært. Et af Rikkes kendetegn er evnen til at tale om det svære på en måde, hvor alle kan holde ud at høre på det og ikke mindst forstå. Ofte gemmer vi det svære væk, enten fordi vi ønsker at beskytte os selv eller den anden, eller håber det går over. Det gør det desværre sjældent. Det usagte binder energi, måske fordi vi bruger kræfter på at holde det skjult, eller fordi vi ikke kan få tingene til at give mening. I samtalerne lægger Rikke vægt på, at de mennesker, hun taler med, oplever sig set, hørt og forstået, så det bliver muligt for dem at tage nye og udviklende skridt.

 

 

Til hverdag arbejder Rikke som faglig koordinator i et børnefamiliehus, hvor supervision af familiebehandlerne er en væsentlig del af hendes arbejde. Ved siden af arbejdet er hun engageret med supervision af socialrådgivere og undervisning af plejefamilier. Rikke har en lang undervisningserfaring inden for børne- og familieområdet. Hun bliver rost for at kunne formidle faglig viden og indsigt på en nærværende måde, hvor teorien bliver præsenteret i hverdagen og tilpasset publikum; om det er forældre eller fagfolk.

bottom of page